Új vezérigazgatója van a Fővárosi Vízműveknek

2023.02.24. 12:51
Kinevezték a Fővárosi Vízművek vezérigazgatójává a vállalatnál korábban üzemeltetési igazgatóként, majd 2023. január 1-jétől megbízott vezérigazgatóként dolgozó Csörnyei Gézát – tájékoztatta a társaság pénteken az MTI-t.

Az építő- és vízépítő mérnöki, valamint vízügyi közgazdász végzettséggel rendelkező szakember 2006 óta a Fővárosi Vízművek munkatársa.

A közlemény szerint a Csörnyei Géza által eddig irányított üzemeltetési igazgatósághoz olyan kulcsfontosságú tevékenységek tartoznak, mint a víztermelés, a hálózatüzemeltetés, a szennyvízelvezetés és -tisztítás, valamint a létesítményfenntartás.

A társaság közölte, a víziközmű-szolgáltatási szektort sújtó nehézségek ellenére 2022-ben is meg tudták őrizni az ellátás biztonságát és folyamatosságát. Csörnyei Gézának vezérigazgatóként olyan problémákra kell megtalálnia a megoldásokat, mint az erősen korlátos beruházási és üzemeltetési források, a rendkívül magas energiaárak, a klímaváltozásra való felkészülés, a dunai kisvízállás kezelése, az elmúlt 10 év összegyűlt elmaradásai miatti magas hibaszám, emellett továbbra is komoly gondot jelent a fizikai állománynál a folyamatos munkaerőhiány – írták.

Tavaly decemberben megírtuk, hogy lemondott posztjáról Keszler Ferenc, a Fővárosi Vízművek Zrt. vezérigazgatója. A lemondás hátterében az állhatott, hogy óriási veszteséget termelt a cég.