Hétvégén jön a havazás, búcsút inthetünk a jó időnek

2023.02.24. 14:19
Szombaton zivatarokra, vasárnap már havazásra kell számítani. Szombaton egy kicsit melegebb lesz, 12 fok is lehet napközben. Vasárnap már 10 fok alatt lesz a maximális nappali hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken négy vármegyére is kiadta a figyelmeztetést zivatar miatt. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat. Zivatar alakulhat ki

  • Békés,
  • Csongrád-Csanád, 
  • Győr-Moson-Sopron és
  • Komárom-Esztergom vármegyében.

Szombaton a határvidékre szorul a frontális csapadékzóna

Szombaton túlnyomóan borult idővel indul a nap, majd az ország északi felében átmenetileg felszakad a felhőzet, és naposra fordul az idő.

Délelőtt még lehetnek záporok, de késő délutántól visszahullámzik a front, amelynek hatására az északi tájakon ismét megnövekszik a felhőzet, és a csapadékzóna is északabbra vándorol.

Az északnyugati, nyugati szelet nagyobb területen kísérhetik erős, az Észak-Dunántúlon helyenként viharos lökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 12 fok között alakul, a déli részeken reggel, délelőtt áll be a maximum.

Vasárnap érkezik a havazás

Nagyrészt erősen felhős, illetve borult időre számíthatunk, átmeneti felszakadozások főleg északon, északnyugaton lehetnek – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Hazánk északi, északnyugati felén néhol, déli, délkeleti felén több helyen várható csapadék. Nyugatabbra inkább havazás, havas eső, keletebbre haladva inkább havas eső, eső lesz a jellemző.

Az északnyugati, majd északi, északkeleti szelet sokfelé erős lökések kísérik. Hajnalban mínusz 5 és plusz 1, kora délután 2, 7 fokot mérhetnek.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras.