Saját szépségversenyén szervezett újra prostituáltakat R. Lajos

2023.02.24. 15:29
Saját szervezésű szépségversenyére jelentkező nőket válogatott és közvetített ki szexmunkára a kerítéssel és emberkereskedelemmel is gyanúsított R. Lajos. A férfi többéves nyomozás után került bűnügyi őrizetbe – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda a rendőrség honlapján. R. Lajos jelenleg börtönben ülve várja, hogyan folytatódik az ügye.

Szexuális közvetítés miatt m ár évekkel ezelőtt is lebukott a 69 éves R. Lajos, de a férfi nem állt le, tovább folytatta illegális üzletét. A bűnlajstroma azóta tovább nőtt, s most rács mögött várja ügye folytatását.

A férfi ellen üzletszerű kerítés, valamint 18. életévét be nem töltött személy sérelmére, a sértettel kapcsolatban fennálló egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyával visszaélve szexuális cselekmény végzése érdekében elkövetett emberkereskedelem és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt zajlik eljárás.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda által megszerzett bizonyítékok szerint a 69 éves budapesti férfi 2015-ben kezdte illegális tevékenységeit. R. Lajos magyar lányokat kért arra, hogy szexeljenek az ügyfeleivel. Amikor a férfiak különböző szexuális igényeikkel hozzá fordultak, akkor ő megkereste számukra a megfelelő partnert, majd leegyeztették a részleteket is: a légyott helyét, idejét és a tarifát.

R. Lajos ezért cserébe legtöbbször leadót kért a lányoktól, vagyis át kellett adniuk a keresetük egy részét, továbbá a beszervezett és kiközvetített lányoktól saját maga részére ingyenes szexuális szolgáltatás nyújtását kérte. A kérésének többségében eleget is tettek.

A férfi a szexuális munkákra többször az általa megrendezett szépségversenyre jelentkező lányokat szervezte be. Előfordult, hogy a prostitúciós tevékenységre kiközvetített sértettek a tizennyolcadik életévüket sem töltötték be.

Egyikükkel, egy érzelmileg labilis, 16 éves lánnyal erős érzelmi függőségi viszonyt is kialakított. A fiatalt mind anyagilag, mind kapcsolatai révén támogatta, így a lány pótapaként tekintett rá. Ugyanakkor a férfi – kihasználva a lány feletti befolyását – a kiskorút rávette arra, hogy anyagi haszonszerzésért cserébe az ő férfi ismerőseivel szexuális együttléteket folytasson. A nyomozók szerint legalább négy ilyen alkalom volt. A férfi befolyásának betudhatóan a sértett nagykorúként is folytatta prostitúciós tevékenységét. R. Lajos az áldozattal folytatott rendszeres szexuális együttlétekre tekintettel tőle nem kért leadót kuncsaftjai után.

Kiderült az is, hogy a férfi az akkor még kiskorú lányról több meztelen, félmeztelen és erotikus tartalmú fényképet készített, sőt az egyik szexuális aktusukról videót is. Ezek a felvételek elfogásakor is telefonjában voltak.

Lebukott és kihallgatták, R. Lajos mégsem állt le

A KR NNI emberkereskedelem elleni osztálya már évek óta folytat nyomozást a férfival szemben. 2021 novemberében üzletszerű kerítés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt már ki is hallgatták gyanúsítottként. Ettől függetlenül ő tovább folytatta illegális kerítő tevékenységét, amit a tőle lefoglalt elektronikai eszközök adatai, valamint a sértettek vallomásai is alátámasztanak.

A férfit – további bűnismétlő magatartásának megakadályozása érdekében – az emberkereskedelem elleni osztály nyomozói 2023. február 22-én reggel budapesti lakcímén elfogták, majd nála kutatást tartottak, és az üggyel kapcsolatos minden releváns eszközt, illetve iratot lefoglaltak tőle. Előállítását követően folytatólagosan gyanúsítottként hallgatták ki, és újabb gyanúsításokat közöltek vele. Majd bűnügyi őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A gyanúsított terhére rótt bűncselekmények büntetési tétele 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztés – írja a police.hu.