Fontos bejelentésre készül a kormány

ZS 9993
2023.02.25. 10:20
Ismét sajtótájékoztatót tart a kormány; a pódiumon a már megszokott arcokkal – Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterrel és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivővel – találkozhatunk.

„Mit, miért tesz a kormány?” címmel tart Kormányinfót szombat délután egy órakor Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője még korábban bejelentette a hírt, amelyet a Kormányzati Tájékoztató Központ szerkesztőségünkhöz eljuttatott meghívója meg is erősített.

Ugyan a meghívóban nem tértek ki arra, pontosan milyen témákat érintenek majd, de több mint valószínű, hogy az egyik kiemelt téma lesz a gyermekvédelmi rendszer szigorítása. Orbán Viktor miniszterelnök ugyanis péntek délután Pintér Sándor belügyminiszterrel is egyeztetett a Karmelita kolostorban. A találkozón szó volt az óbudai iskola pedagógiai asszisztensének botrányos ügyéről, a gyermekek genderideológiával szembeni védelméről és oktatási kérdésekről is.

Ezen felül

  • a szankciókról, energiaválságról és a Magyarország elleni intézkedésekről;
  • az infláció elleni lépésekről, valamint
  • az orosz–ukrán háború is kiemelt téma lehet a Kormányinfón.

Az Index élőben követi majd a sajtótájékoztatót, tartsanak velünk önök is, hogy elsőként értesüljenek a leglényegesebb hírekről.

(Borítókép: Szentkirályi Alexandra és Gulyás Gergely a 2023. február 9-i Kormányinfón. Fotó: Szollár Zsófi / Index)