Novák Katalin férje letette katonai esküjét

2023.02.25. 13:58
Novák Katalin is részt vett szombaton az egységes alapkiképzési programban részt vevők nyilvános katonai eskütételén. Szentendrén a köztársasági elnök férje, Veres István is esküt tett.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter közölte: a szombati nap egy újabb mérföldkő a magyar haderőfejlesztés történetében, írja az MTI.

„Katonáink olyan tudást és képességeket sajátítottak el az elmúlt egy hónap során, ami alkalmassá teszi őket hazájuk védelmére, arra a feladatra, amely az elmúlt egy év során egy egész nemzet számára értékelődött fel” – mondta.

A Magyar Honvédség Altiszti Akadémiáján 165-en tették le ünnepélyesen katonai esküjüket, köztük az államfő férje, Veres István. Novák Katalin az M1 aktuális csatornának nyilatkozva azt mondta, hogy hisz a Magyar Honvédség erejében, és egy évvel az ukrán–orosz háború kitörése után mindenki átérezheti, hogy szükség van a honvédekre.

„Minden magyar ember átérezheti, hogy milyen nagy szükség van a honvédek összetartására, erejére és hazaszeretetére” – emelte ki.

Hozzátette, hogy számára a mostani eskütétel éppen erről szólt: „hazájukat szerető és hazájukat akár az életük árán is megvédeni kész honvédek tettek most esküt”.

A köztársasági elnök bízik abban, hogy sokan fogják az önkéntes tartalékos szolgálatot választani a hagyományos hivatásuk mellett, hiszen ez is egy eszköz, lehetőség arra, hogy a bajban, ha fegyvert kell fogni, meg tudják ezt tenni, meg tudják védeni a családjukat, valamint a hazájukat.