Ötéves kislány gyalogolt egyedül Balatonalmádiban a főút mellett

2023.02.25. 15:25
A kisgyerek az édesanyja után indult, akit a kis testvérével együtt vitt el a mentő. A rendőrök egy bevásárlóüzlet parkolójában találtak rá az elkóborolt kislányra.

A veszprémi rendőrök adták közre közösségi oldalukon azt a történetet, amelynek főszereplője egy ötéves kislány. Az egyik balatoni főút mellett felügyelet nélkül gyalogló gyermekre a járőrök egy bevásárlóüzlet parkolójában bukkantak rá.

A rendőrök azt írták, lakossági bejelentésre indultak el keresni a kislányt: eszerint Balatonalmádiban,

a főút mellett egyedül, felügyelet nélkül van,

rá a telefonáló a rendőrök kiérkezéséig felügyelt.

A bevásárlóüzlet parkolójában a kislány a járőröknek arról beszélt, hogy anyukáját és kis testvérét elvitte otthonról a mentő, ő egyedül maradt, és ezért elindult a mentő után.

A rendőrök a gyermeket magukhoz vették, és a mentősöktől kapott adatok birtokában a balatonalmádi lakcímre mentek, ahol már várta őket a kislány felügyeletével megbízott, másik címen lakó ismerős.

A férfi elmondta, hogy közös gyermekük rosszul lett, vele az édesanyának be kellett mennie sürgősen a kórházba, így őt kérte meg a nő, hogy vigyázzon az 5 éves kislányra. Amikor a lakáshoz ért,

nem találta otthon a gyermeket, ezért a keresésére indult. Ekkor találkozott a járőrökkel, akik biztosították arról, hogy a kislánynak nem esett bántódása. 

A balatonalmádi rendőrkapitányság munkatársai elismerésüket és köszönetüket fejezték ki a telefonáló férfinak, akinek a segítsége és közreműködése révén a kislányt az édesapához vitték a rendőrök.