Ufót láthattak Salgótarján felett

2023.02.26. 20:05
Rejtélyes fényre lett valaki figyelmes a salgótarjáni éjszakában, egy helyi ház fölött bukkant fel egy furcsa jelenség, amelyről videófelvétel is készült.

Évtizedek óta fennálló kérdés, hogy vajon léteznek-e ufók, azaz azonosítatlan repülő tárgyak. A társadalom igen megosztott ebben a kérdésben, egyesek szerint léteznek, sőt sokan azt állítják, hogy már találkoztak is velük, mások pedig csak népbutításnak tartják.

Magyarországon viszonylag ritka, hogy ilyesmivel találkozzanak az emberek, de a világ más országaiban nem szokatlan jelenség. Korábban már írtunk Sergio Mota da Silva légi forgalmi irányító 1986. május 19-i esetéről, azon az estén ugyanis 21 azonosítatlan repülő tárgyat észleltek civilek és katonák négy brazil helyszínen: Sao Paulóban, Rio de Janeiróban, Minas Geraisban és Goiásban. Ez lett az ufók hivatalos éjszakája, a világ ufológiájának egyik legfontosabb eseménye.

A háború kezdete óta egyre több azonosítatlan repülő objektumot észleltek Ukrajna felett is. A  tudósok több tucat alkalommal észleltek olyan objektumokat a levegőben, amelyeket tudományos módszerekkel sem tudtak azonosítani. Az észlelések Kijev felett voltak a leggyakoribbak, de nem csak ott láthattak ufót. A jelentésükből kiderül, hogy a legtöbb azonosítatlan objektumot 10-12 kilométeres magasságban észlelik. A méretük jellemzően 3–12 méter közt mozog, a sebességük pedig akár 15 kilométer/szekundum is lehet becsléseik szerint.

Salgótarján felett bukkanhatott fel

A Nógrád Vármegyei Hírportál, azaz a NOOL.hu egyik olvasója ma juttatott el egy felvételt a lapnak, amelyen egy különös jelenség látható Nógrád vármegye székhelye felett. A tizenkilenc másodperces videón az látszik, amint a sötétben egy családi ház felett egy különös, narancssárgán világító pont bukkan fel. A tárgy látszólag mozdulatlan, de a hatalmas távolság miatt nem jelenthető ki, hogy ez valóban így van.

Ön szerint mi látható a felvételen?