Japán stílusú luxusvillák épülnek a Dunakanyarban

2023.02.27. 05:59
Összesen 30, japán tematikájú luxusvilla építését tervezi a Lepencei Strandfürdő helyén a Dreamland Holding vállalat. A Samsara park nyolcmilliárd forint értékű beruházásának keretében a Dunakanyar ikonikus strandjának kaszkádos medencerendszere teljes egészében megújul.

Már benőtte a természet a 16 éve bezárt Lepencei Strandfürdő területét, és korábban az volt a terv, hogy a tulajdonos élményfürdővé alakítja át. A terület fejlesztésére a Dreamland Holding egy állami támogatást is elnyert a Kisfaludy-programban, azonban a gazdasági környezet megváltozása miatt a vállalatnak újra kellett gondolnia a fejlesztési koncepciót, a kivitelezési költségek drasztikus drágulása ugyanis veszteségbe fordította volna a fürdő üzemeltetését.

Az új ötlet megvalósítása érdekében az önkormányzat és az illetékes hatóságok építési területté minősítették át a Dunakanyarra csodálatos panorámát kínáló, ám jelen állapotában teljesen elhanyagolt, 5,5 hektáros terület egy részét.

Így épülhet fel az a 30, ázsiai stílusjegyeket viselő luxusvilla az erdő és a forrás találkozásánál, amit az értékesítést követően az üzemeltető cég turisztikai hasznosításba vesz majd vissza. A nem beépíthető, mintegy kéthektáros területet pedig a leendő gyógyfürdő foglalja majd el. A legendás kaszkádos medencerendszer is megújul, valamint a régi úszómedence is, amennyiben a költségvetés engedi – nyilatkozta Szepesi Richárd, a Dreamland Holding Zrt. többségi tulajdonosa a turizmus.com-nak.

Hozzátette: a nagyközönség előtt is nyitott, prémiumkategóriájú fürdő az év 12 hónapjában üzemel majd és az éjszakai fürdőzésre is lehetőséget kínál. A beruházást várhatóan az ősszel megkezdik, a létesítmény 2025 tavaszán fogadhatja első vendégeit.