Több zalaegerszegi iskolában is bombariadó volt

2023.02.27. 11:57
Február 7-én a város hét iskoláját fenyegették meg bombatámadással, most ismét több oktatási intézményt kellett kiüríteni bombariadó miatt.

Mint mi is beszámoltunk róla, február 7-én reggel hét zalaegerszegi iskola kapott bombamerénylettel fenyegetőző emailt, ma reggel nyolc helyi oktatási intézmény kapott hasonló levelet. 

A frisshirek.hu értesülése szerint egy ausztráliai IP-címről érkezett az e-mail, ami azelőtt hat másik országbeli IP-címen is átfutott. A lap úgy tudja, a Nemzeti Információs Szolgálat keresi a trükkös hackert. A diákok szerint az iskolaigazgatók szerint nincs valós alapja a fenyegetésnek, úgy vélik, csak megint „szórakozik”. A Zrínyi Miklós Gimnáziumban ma szóbeli felvételi van, erről a tanulók tájékoztatták a portált.

Az épületeket azonnal kiürítették, most remélhetőleg a diákoknak volt ideje a kabátjukat felvenni, nem úgy, mint múltkor. Zalaegerszegen a reggeli órákban mindössze 3 fok volt. Az intézmények átvizsgálása megtörtént, a szülőket a pedagógusok vagy az intézményvezetők nem értesítették, csak a gyerekek tájékoztatták erről őket telefonjukon. A lap beszámolója szerint az iskola előtt várakozók közül néhányan úgy vélték, érdemes lenne komolyabban venni ezeket az eseteket, annál is inkább, mert ez egy hónapon belül a második ilyen.