18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Szexchates üzenetekkel zsaroltak meg egy pedagógust a saját diákjai

2023.02.28. 07:19

Az esetről egy nyugat-magyarországi portál, az ugytudjuk.hu számolt be, amely azt követően értesült a történtekről, hogy a pedagógus már felmondott az iskolában. Mindez a Celldömölki Városi Általános Iskolában történt. Az intézmény igazgatója a portál kérdéseire válaszoló levélben azt írta: 

Tájékoztatom, hogy kollégánk nem kényszerült felmondani, hanem az őt ért támadások miatt kérte munkaviszonyának közös megegyezéssel történő megszüntetését.

Az igazgató ezután azzal folytatta, hogy kollégája két évvel ezelőtt egy felnőtt női profillal chatelt az interneten. A profilnak legalább egy hangüzenetet is küldött az alkalmazásban, de, mint utóbb kiderült, ez csak egy álprofil volt, amely mögött a diákjai voltak.

Az idei tanévben aztán a pedagógus osztályfőnökként esetjelzőt írt egyik tanítványáról a helyi család- és gyermekjóléti szolgálat felé, ezt pedig a tanuló és édesanyja is sérelmezte. Az ügyben esetkonferenciát is tartottak, és 

az esetkonferencia estéjén a diák bosszúból kezdte el terjeszteni először az osztálytársai között, majd az iskola tanulói között a két évvel ezelőtti chat hangfelvételét. 

„A kollégát a szülők hívták, hogy mi került nyilvánosságra, azonban a terjedést már nem tudta megakadályozni. Az eset visszafejtése során derült ki, hogy az álprofilt gimnáziumi tanulók hozták létre, azzal a céllal, hogy a kollégát lejárassák a felesége és a családja előtt” – írta az iskolaigazgató, aki szerint az esetnek híre ment a városban, és kollégáját már bűnözőnek, pedofilnak állították be, és emiatt döntött úgy, hogy távozik az intézményből. 

„Jelenleg ott tart az ügy, hogy az álprofilt létrehozó és a hangfelvételt rosszindulatból terjesztő diákokról esetjelzőt küldtünk a család- és gyermekjóléti szolgálatnak. Tudomásom szerint volt kollégánk az őt ért támadás miatt feljelentést fontolgat. Eddigi ismereteim alapján az iskola részéről nem merült fel semmi olyan tény, amely a kolléga elleni eljárás megindítását indokolttá tette volna” – írta az iskolaigazgató az esetről. 

Ebben a cikkben a szexuális visszaélés bűncselekmény a téma.  Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.