Brutálisan megvertek egy férfit a Kelenföldi pályaudvar metróaluljárójában

2023.03.01. 10:13
A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség gyorsított eljárásban állított bíróság elé egy erőszakos bűncselekmények miatt már többszörösen büntetett 40 éves férfit és 47 éves társát. Az elkövetők pár héttel ezelőtt, a Kelenföldi pályaudvar metróaluljárójában minden előzmény és ok nélkül támadtak rá egy férfira, akit súlyosan bántalmaztak.

A vád szerint a vádlottak 2023. február 15-én, este, a XI. kerületben, a Kelenföldi pályaudvar aluljárójában, ittasan, minden előzmény nélkül odamentek egy padon ülő, ismeretlen külföldi férfihez, és rászóltak, hogy menjen el onnan. A férfi eleget tett a felszólításnak, és távolabb ment.

A férfiak azonban utána mentek, utolérték, az egyikük hátulról megragadta a nyakát és a földre rántotta, majd a földre került sértettet még ököllel, többször arcon ütötte.

Ezután a társa is bekapcsolódott a bántalmazásba, és ő is ököllel arcon ütötte a földön térdelő sértettet, miközben a másik támadó megrúgta a férfi fejét. A vádlottak ezután kissé eltávolodtak, pár másodperc múlva azonban ismét visszatértek a még mindig földön térdelő, és már erősen vérző sértetthez, és mind a ketten megrúgták a fejét. A sértett a bántalmazás következtében súlyos orr- és arcsérüléseket szenvedett – közölte az ügyészség.

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség a két férfit gyorsított eljárásban állította bíróság elé. A vádlottakat súlyos testi sértés bűntette miatt bűnösnek mondta ki a bíróság, és ezért a 40 éves férfit, mint erőszakos többszörös visszaesőt, 3 év 6 hónap fegyházbüntetésre, társát pedig 1 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte.

A bíróság ügyészi indítványra elrendelte a vádlottak letartóztatását is a másodfokú eljárás befejezéséig. Az ítélet nem jogerős, a vádlottak és védőik enyhítésért fellebbeztek.