Emelkedett a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja

2023.03.01. 10:38
Enyhén emelkedik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán a honlapján.

Azt írták: országos átlagot tekintve a 8. héten ismét emelkedett a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja.

A vizsgált városok többségénél stagnálás tapasztalható, emelkedés Budapest három szennyvíztisztítójának ellátási területén, valamint Nyíregyházán, Salgótarjánban, Tatabányán, Veszprémben és Zalaegerszegen látható.

Hozzátették: a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja Egerben és Szekszárdon a mérsékelt, míg a többi helyszínen az emelkedett tartományba sorolható.

Laborelmélet

Korábban beszámoltunk róla, az FBI igazgatója, Christopher Wray közölte: úgy vélik, hogy a koronavírus egy laborból szökhetett ki, mielőtt világjárványt okozott volna.

A napokban az Egyesült Államok Energiaügyi Minisztériuma is felvetette már egy hivatalos állásfoglalásban, hogy a koronavírus a vuhani laborból szökhetett ki. E miatt a kijelentés miatt hétfőn a kínai külügyminisztérium tiltakozását fejezte ki.