Lemond mentelmi jogáról a Momentum politikusa, aki ellen eljárás indult

2023.03.01. 17:27
Január végén az ombudsman épületénél tartott tiltakozó akciót a Momentum három országgyűlési képviselője, Orosz Anna, Lőcsei Lajos és Tóth Endre. A magyar hatóságok most eljárást indítottak a láncot felhelyező Lőcsei Lajos ellen – szúrta ki a Magyar Narancs.

„Maradjon zárva az ombudsman mindaddig, amíg politikai, vallási hovatartozástól függetlenül ismét nem lesz a magyar ombudsman a nép ügyvédje” – követelték a képviselők. Mint írták, Kozma Ákos ombudsman nem emelte fel a hangját, amikor a Clark Ádám téri tüntetők gyülekezési joga sérült, amikor a rendőrökkel vegzáltatták őket.

„Ha kimondod az igazságot, hogy Kozma Ákos ombudsman néma, hogy az alapvető jogok védője nem végzi a dolgát, eljárást indítanak ellened. Ebben a rendszerben úgy járja, hogy a hatóságok védik a nép védőjét a néptől” – írta közösségi oldalán Lőcsei Lajos, aki hozzátette, lemond a mentelmi jogáról abban az eljárásban, amit ellene indítottak.

„Láncot tettem Kozma Ákos hivatalának kapujára, mert az irodáját minden további nélkül be lehet zárni az érdemi munkavégzés hiánya miatt” – tette hozzá.