A tankerület korábban kitüntette a pedofíliával gyanúsított férfit

2023.03.03. 15:19
A hét évvel ezelőtti eset kapcsán komoly feszültség alakult ki Józsefvárosban. A jelenlegi és korábbi polgármester egymást próbálja lejáratni B. Zsolthoz fűződő feltételezett kapcsolatával.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Budapesti VIII. tankerülete kiemelkedő munkájáért elismerésben részesítette B. Zsoltot, aki 2015-ben még a Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola pedagógiai asszisztense volt. A férfi, aki később az óbudai Krúdy Gyula Angol–Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában folytatta pályafutását, TikTokon úgy nyilatkozott, hogy rendben van, ha egy 15 éves fiú a szeretője.

Józsefváros önkormányzatának oldalán ma is megtalálható az erről szóló beszámoló, amelyért most Pikó András polgármester magyarázkodni kényszerül.

A kerület jelenlegi vezetőjeként Pikó ugyanis azzal vádolta meg elődjét, Kocsis Mátét, hogy az önkormányzat tüntette ki B. Zsoltot.

A Fidesz parlamenti frakcióvezetője a hírt közzétevő laptól helyreigazítást kért, közösségi oldalán pedig közölte, hogy nem ő, hanem Pikó András polgármester az, aki egy képen szerepel a pedofíliával gyanúsított B. Zsolttal. Kocsis posztját a Fidesz támogatott tartalomként terjesztette a hírfolyamban, ám a hivatkozott fotó nem szerepel a posztban.

A párt részéről kérdésünkre azt mondták, a kép B. Zsolt oldalán található. Ott azonban a korábbi tartalmakat már letiltották.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport