Berobban a tavasz

D MTZ20230218011
2023.03.04. 06:33
Szombaton sok napsütésre számíthatunk, csapadék sehol sem várható. Napközben 8 és 14 fok között alakul a hőmérséklet. Vasárnap azonban egy markáns hidegfront éri el térségünket, amely néhol hózáporokat is hozhat.

Szombaton napos és fagyos reggelre ébredhetünk, délnyugaton és helyenként az Alföldön pára-, ködfoltok képződhetnek hajnalban. Délelőtt ezek gyorsan feloszlanak, és napközben szinte zavartalanul napos időre készülhetünk.

Egyedül a szél rondíthat bele a kora tavaszi időbe, mivel az élénk, erős nyugatias széllökések sokat rontanak hőérzetünkön. Csapadék sehol sem várható – írja az Időkép.

Hajnalban mínusz 6–2, délután 8–14 fokra készülhetünk.

szombat du.png
Fotó: Időkép

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem várható.

Szombaton fronthatás nem lesz, de a hidegfrontra fokozottan érzékenyeknél már jelentkezhetnek kellemetlen panaszok.

Vasárnap sok helyen inthetünk búcsút a napsütésnek.

Észak felől egy markáns hidegfront közelít meg bennünket, amely a felhők mellett elszórt záporokat, északra néhol hózáporokat is hozhat. 

Az északnyugati szél a délnyugati és északkeleti tájak kivételével többfelé lesz élénk, erős. A csúcshőmérséklet 4–11 fok között alakul.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras.

(Borítókép: Máthé Zoltán / MTI)