A Vodafone hamarosan lekapcsolja az egyik hálózatát

222804
2023.03.04. 11:03
Március 13-án Budapesten és Pest vármegye településein kapcsolják le a 3G-hálózatot, majd március 27. és április 10. között az ország maradék területein – írja a Vodafone közleménye.

A Vodafone 2022-től fokozatosan, a fogyasztói szokásokat és a hatóság iránymutatását figyelembe véve vezeti ki 3G-s hálózatát. A kivezetést követően a mobilinternetezéshez legalább 4G-képes készülékre lesz szükség.

Mint írják: a legújabb generációs hálózatok fejlődése és bővülése gyorsabb internetsebességet és megbízhatóbb, stabilabb kültéri lefedettséget biztosít. Ahhoz, hogy a mobilhálózatok a jövőben is a legújabb technológiát használhassák, a régebbi hálózatok világszerte kivezetésre kerülnek, így a 4G- és 5G-hálózatok fejlesztésére még nagyobb fókusz kerül.

Bács-Kiskun, Baranya, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas, Veszprém és Zala vármegye egyes településein már lekapcsolták a 3G-hálózatot.

Következő lépésként március 13-án Budapesten és Pest vármegye településein kapcsolják le a 3G-hálózatot, majd március 27. és április 10. között az ország maradék területein.

Ide kattintva tudja megnézni, mely települések érintettek a lekapcsolásban.

Idén január végén zárult le a hazai távközlés történetének egyik legnagyobb tranzakciója – ez volt egyben a régiónk második legnagyobb tranzakciója 2022-ben –, amelyben a 4iG és a magyar állam megvásárolta a Vodafone Magyarországot.

(Borítókép: Szabó Réka / Index)