Bűnügyi akciót hajtanak végre a magyar–román határon

2023.03.07. 20:25
Tájékoztatást későbbre ígértek róla, ám annyi biztos, hogy kedd este egy összehangolt bűnügyi akciót hajtanak végre az ártándi határátkelőnél, amelyben a Terrorelhárítási Központ is részt vesz.

Összehangolt akciót hajtanak végre kedd este az ártándi határátkelőnél, a magyar–román határon a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) munkatársai, valamint a Nemzeti Védelmi Szolgálat és a rendőrség több egysége is – közölte a KNYF az MTI-vel.

A kommüniké szerint a nyomozást folytató Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség által szervezett bűnügyi akcióban az ártándi közúti határátkelőhelyen a Nemzeti Védelmi Szolgálat, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala, a Készenléti Rendőrség, a Terrorelhárítási Központ (TEK), valamint a Hajdú-Bihar, a Szabolcs-Szatmár-Bereg és a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi és közterületi támogató alosztályai vesznek részt.

Részletesebb tájékoztatást az ügyről későbbre ígértek, ez a közlemény szerint várhatóan a szerdai nap lehet.

Az ártándi határátkelőhelyen folyamatban lévő eljárási cselekmények miatti esetleges kellemetlenségekért az átkelők megértését és türelmét kérjünk

– zárul a közlemény.