Karácsony Gergelynél jelentkezett a Blaha Lujza téri „favágó”

DSC6173
2023.03.07. 18:56
Jelentkezett a Városházán, aki kitörte a fát a Blaha Lujza téren – közölte Karácsony Gergely a Facebook-oldalán. A tettes vállalta, hogy megfizeti egy újabb fa ültetésének költségeit. Karácsony Gergely szerint az új fa a megbocsátás és az újrakezdés jelképe.

Mint ismeretes, a tavaly december közepén átadott, frissen felújított Blaha Lujza téren rongálás történt, valaki kitört egy fát.

Erről Bardóczi Sándor, a főváros főtájépítésze számolt be. Azt írta: „Az ember szíve ilyenkor összeszorul. A város jelentős költségeket áldoz annak az oltárán, hogy a Belváros parkolójából a Belváros fásított tere legyen a Blahán. Hogy az a fa gyökérszinten jól érezze ott magát a mostoha körülmények ellenére.”

Erre reagált most Karácsony Gergely, aki elmondta, hogy pozitív fejlemény történt az ügyben.

Tegnap döbbenten adtam hírt arról, hogy valaki kitört egy frissen ültetett fát a Blaha Lujza téren. Ma váratlan pozitív fordulat történt az ügyben: az elkövető jelentkezett nálunk, megbánta tetteit, és vállalta az új fa elültetésének költségeit

– olvasható a főpolgármester bejegyzésében.

Karácsonyt nagyon meglepte, hogy jelentkezett az elkövető, de szerinte a közösség ereje sokszor erősebb, mint azt hinnénk.

„Tegnap még azt hittem, hogy ez az eset az emberi felelőtlenség szimbóluma lesz. A közösség ereje azonban sokkal erősebb, mint sokszor hinnénk. Legyen az új fa a megbocsátás és újrakezdés jelképe! Legyen Budapest mindannyiunk közös otthona!” – írta.

(Borítókép: Karácsony Gergely 2022. január 5-én. Fotó: Kaszás Tamás / Index)