18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Óvodai dajka gyilkolta meg újszülött gyermekét

2023.03.08. 13:27
A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt az ellen az óvodai dajkaként dolgozó, 29 éves nő ellen, aki megölte újszülöttjét, és egy erdőben elrejtette annak holttestét – tájékoztatta Jogg Zsolt, a főügyészség helyettes sajtószóvivője szerdán az MTI-t.

A vádirat szerint a vádlott egy borsodi kistelepülésen élt, és tavaly április közepén táppénzes állományba került. Ekkor a nő már huszonhat hetes terhes volt, de ezt mindenki előtt titkolta. Nem készült az anyaságra, nem ment nőgyógyászati vizsgálatra, és a védőnővel csak júniusban konzultált.

Tavaly július elején a szülei házában, az esti órákban a WC-re ülve szülte meg a gyermeket.

A köldökzsinórt ollóval elvágta, majd a csecsemő fejét a földhöz ütötte.

A gyermek holttestét egy törölközőbe csavarta, és a padlón hagyta. Másnap délelőtt egy férfi ismerőse segítségét kérte, akinek azt mondta, hogy galambtetemeket kell elszállítani. Miskolcra utaztak, és a vádlott a város külterületén egy erdős részén elrejtette a csecsemő holttestét – írták.

A közlemény szerint az újszülött

élve született, és megfelelő körülmények között történő szülés és magzati ellátás esetén életben maradt volna.

Halála erőszakos úton, keringés- és légzésleállás miatt állt be, amelyhez hozzájárult a koponyát ért ütés és a köldökzsinór lezáratlan állapota. A főügyészség tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat – olvasható a közleményben.