Összeült a kormány, központban az infláció

2023.03.08. 15:33
Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével szerda délután megkezdődött a kormányülés, ahol központi témaként van jelen az infláció magyarországi alakulása, az ukrajnai háború, illetve az európai energiaválság. Csütörtökön pedig Kormányinfót tart Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Miniszterelnöki Kabinetirodában.

Összeült a kormány, derült ki Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár közösségimédia-bejegyzéséből.

Ha szerda, akkor kormányülés. A veszélyek korában is azért dolgozunk, hogy a magyar emberek minél kevésbé érezzék a háború és az európai energiaválság negatív hatásait 

– írta posztjában a nemzetközi szóvivő.

A kormányülésre Orbán Viktor miniszterelnök is célzott szerdán, amikor Facebook-oldalán közzétett videójában megemlítette, még a kormányülés előtt köszönti virággal a Karmelita kolostor női dolgozóit.

A miniszterelnök politikai igazgatója, Orbán Balázs szintén a helyszínről jelentkezett, bejegyzésében pedig azt írta: 

Európában az inflációra kétfajta politikával reagálnak a kormányok: vannak, akik kivárnak, és vannak, akik beavatkoznak a gazdasági folyamatokba. Magyarország a második csoporthoz tartozik.

Vélhetően a holnapi Kormányinfó legfontosabb témái között jelen lesz az infláció elleni küzdelem. Emellett szó eshet még az orosz–ukrán konfliktusról, a kormány és a jegybank vitáiról, a Magyarország és az Európai Unió között zajló tárgyalásokról az uniós forrásokkal kapcsolatban, illetve a jövő évi költségvetés tervezéséről, amelyről Varga Mihály már beszélt az Indexnek.