Momentumos aktivistákat támadtak meg Egerben

2023.03.10. 16:36
A Momentum aktivistái népszavazásra gyűjtöttek aláírásokat az egri Dobó téren, amikor egy férfi agresszívan lépett fel velük szemben. Az esetről Fekete-Győr András volt pártelnök és Jánosi Zoltán, a Momentum egri elnöke is nyilatkozott.

Megtámadták a Momentum Mozgalom képviselőit Egerben, miközben a párt emberei az egri elkerülőúttal kapcsolatos népszavazásra gyűjtöttek aláírásokat – erről Fekete-Győr András országgyűlési képviselő, a párt korábbi elnöke számolt be bejegyzésében.

A képviselő közlése szerint a támadó férfi felrúgta a párt aláírásgyűjtő pultját, valamint megütötte az egyik képviselőt. 

Ez történik, amikor a velejéig romlott politika gyűlöletet szít magyar és magyar, egri és egri között. Nem ülünk fel a provokációnak, kettőzött erővel folytatjuk a zöldközlekedésről szóló népszavazási kezdeményezésünket. Mert demokraták vagyunk, és vissza fogjuk adni a kontrollt az embereknek a saját jövőjük felett

– írta az esettel kapcsolatban Fekete-Győr András.

Az esetről Jánosi Zoltán, a Momentum egri elnöke is nyilatkozott, aki a Heves vármegyei hírportálnak elmondta: a támadó férfi alá akarta írni az aláírásgyűjtő ívet, ezért lépett oda a pulthoz.

Kérte, hogy a képviselők vegyék ki a táskájából lakcímkártyáját, akik ezt etikai okokból elutasították. A képviselők elmondták, a férfi emiatt agresszív lett, először a pultot, majd egy önkéntest is megütött. Ezek után egy nő irányában is fenyegetően lépett fel, aki békíteni próbálta – mesélte Jánosi.

A hírek szerint a férfi még a rendőrség helyszínre érkezése előtt távozott.