Fontos dátumra emlékeztet a NAV

PAP 7680
2023.03.10. 18:40
A gépjárművek tulajdonosai, üzemeltetői figyeljenek, hamarosan lejár a gépjárműadó első részletének határideje.

Mint ahogy mi is megírtuk, február közepe óta érkeznek az autósok elektronikus tárhelyére a gépjárműadóról szóló értesítések.

A hivatal most ismét figyelmeztet, a gépjárműadó első részletét március 16-ig kell befizetni. Hozzáteszik, a második részletét szeptember 15-ig kell majd elküldeni az adóhivatalnak.

A NAV kiemelte: az értesítéseket elektronikusan – cégkapura, hivatali tárhelyre, KÜNY-tárhelyre – küldik azoknak, akik rendelkeznek elektronikus elérhetőséggel; a többiek postán kapják meg.

Az összeget a 10032000-01079160 számú, NAV belföldi gépjárműadó-bevételi számlára kell utalni. Az átutaláskor az adószámot vagy az adóazonosító jelet fel kell tüntetni a közlemény rovatban, ha ez elmarad, akkor a NAV nem vagy csak késedelmesen tudja a befizetett összeget a befizetőhöz kapcsolni – figyelmeztetett az adóhatóság.

A gépjárműadó befizetése a NAV-Mobil Gépjárműadó menüpontjában vagy a NAV ügyintéző felületén, az Ügyfélportálon (ÜPO) is pillanatok alatt teljesíthető. Az applikáció letölthető a Google Play és az App Store kínálatából is, mindig a legfrissebb verziót kell használni.

Aki a csekkes megoldást választaná, telefonon a NAV Infóvonalán vagy online a NAV honlapján tud csekket igényelni. A pénzforgalmi számla nyitására kötelezettek kizárólag átutalással rendezhetik a befizetést.

(Borítókép: Papajcsik Péter / Index)