18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Öngyilkos lett az egyik budapesti iskolában egy 12 éves lány

2023.03.10. 21:45
A 12 éves kislány Budapest III. kerületében, az iskolában akasztotta fel magát. Miután megtalálták a gyermeket, azonnal mentőt hívtak hozzá, de már nem sikerült megmenteni. A rendőrség nyomozást indított gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt.

Az eset még decemberben történt, amikor ájultan találtak rá a kislányra a III. kerületi iskola mosdójában. Azonnal értesítették a mentőket, akik kórházba szállították, de nem élte túl. 

A Tények információi szerint a kislány az iskolai egyenruhájának a nyakkendőkét használta a tettéhez.

Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint a kislányt életveszélyes állapotban szállították kórházba, ahol később meghalt.

Az ügyben a rendőrség is nyomozást indított. A Tényeknek elárulták, „foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség gyanúja miatt nyomoznak”.

Egy pszichológus szerint akkor történhetnek hasonló esetek, ha a gyermeket az iskolában bántalmazzák, és ehhez családi gondok is társulnak. 

Szerinte a felakasztás határozott szándékot jelez.

Úgy véli, akkor választják ezt az emberek, ha biztosra szeretnének menni. 

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.