Felkavaró belső kamerás videón az M1-es tömegszerencsétlenség

DLAPE20230311203
2023.03.12. 10:53
Mint azt lapunk is megírta, szombaton 14 óra 25 perc körül az M1-es autópálya 26-os kilométerszelvényénél, a fővárosból kifelé vezető oldalon harminckét személyautó, öt kisteherautó és öt kamion ütközött. A járművek közül tizenkilenc személyautó, egy kisteherautó és egy kamion gyulladt ki, a szerencsétlenségben legalább egy ember meghalt. A balesetről az egyik érintett Scania kamion fedélzeti kamerája készített megrázó felvételt.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint hét város hetven tűzoltója: a tatabányai, a bajnai, a törökbálinti, a nyergesújfalui, a székesfehérvári, a fővárosi hivatásos, a bicskei önkormányzati és önkéntes tűzoltók mellett a Fejér vármegyei és a Komárom-Esztergom vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat érkezett az esethez. A társhatóságok is nagy erőkkel vonultak ki a baleset helyszínére, négy mentőhelikoptert is riasztottak. Egyik bejegyzésükben azonban nem öt, hanem hat kamiont említenek a szerencsétlenül járt autósok között.

Magyarország egyik legsúlyosabb közúti közlekedési balesetében 40 ember sérült meg, akik közül egy ember meghalt; két ember életveszélyes állapotban van; 12 ember – négy gyermek és nyolc felnőtt – súlyos, míg 25 ember, 6 gyermek és 19 felnőtt könnyű sérüléseket szenvedett – tájékoztatott közösségi oldalán a BRFK.

Az alább megtekinthető felvételen az látható, hogy a Scania 90 kilométer/órás sebességgel halad a sztrádán, amikor belerohan az előtte feltorlódó kocsisorba. Több kommentelő is megjegyezte, hogy a becsapódás előtti pillanatban nem lassított a sofőr, aki a porfelhő miatt vélhetően semmit nem látott. Amikor pedig észlelte a bajt, már nem tudott reagálni, így a pusztítás mértéke óriási volt.

A tragédiának eddig egy áldozata van

Egy 44 éves férfi vesztette életét az M1-es autópályán, Herceghalom térségében szombaton történt tömegbalesetben, holttestét egy kiégett személyautó roncsa alatt találták meg; a rendőrség büntetőeljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja a körülményeket – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) vasárnap reggel.

A szalagkorlát helyreállítása miatt torlódik a forgalom Hegyeshalom irányába

Tart a szalagkorlát helyreállítása az M1-es autópályán, Herceghalom térségében, ahol szombaton halálos áldozattal járó tömegbalesetben történt, a munkálatok miatt Hegyeshalom felé torlódás alakult ki.

Az Útinform vasárnap délelőtti tájékoztatása szerint a munkálatok miatt a Hegyeshalom irányába vezető oldalon a belső sávot lezárták, mintegy 3 kilométeres torlódás alakult ki.

Az érintett szakaszt Herceghalom és Bicske között az 1-es főúton lehet kerülni, írja az MTI.

(Borítókép: Lakatos Péter / MTI)