Kiderült, ki a tömegbaleset egyetlen áldozata

DLAPE20230311211
2023.03.13. 19:13
A szombati, M1-es autópályán történt tömegbalesetben többtucatnyian megsérültek, egy ember pedig meghalt. A 44 éves N. Ádámot most thai felesége és négy gyermeke gyászolja.

A szombati tömegbaleset egyetlen áldozata, a 44 éves N. Ádám Budapest egyik legjobb masszázsszalonját üzemeltette, thai feleségével több éve élt boldog házasságban. Négy gyermek édesapja volt.

A Blikk információi szerint a tömegszerencsétlenség idején hárman utaztak az autóban, Ádám a helyszínen szörnyethalt, a feleségét súlyos, a kislányukat könnyű sérülésekkel szállították kórházba. Az ismerőseik álompárként írták le őket, akik nemrég egy párizsi nyaraláson vettek részt.

Annyira sajnálom ezt a veszteséget. Ádám, te egy melegszívű ember vagy, ezt érzem az első találkozásunk óta. Csodálatos apa vagy. Annyira le vagyok sújtva. Nem akarom, hogy ez valóság legyen. Mindig az emlékezetünkben élsz

– írta az egyik gyászoló thaiföldi rokon a közösségi médiában. 

Mint ismert, szombat délután harminckét személyautó, öt kisteherautó és öt kamion ütközött az M1-es autópályán, a fővárosból kifelé vezető oldalon. Magyarország egyik legsúlyosabb közúti közlekedési balesetében 40 ember sérült meg, akik közül egy ember meghalt.

A járművek közül tizenkilenc személyautó, egy kisteherautó és egy kamion gyulladt ki. A rendelkezésre álló adatok szerint azonban már 12 óra körül is volt egy baleset a térségben, így tudni lehetett, hogy a porátfúvás miatt járhatatlan az autópálya – az illetékes hatóságok mégsem tettek semmit.

Korábban az Indexnek a CLB biztosításialkusz-cég  azt mondta : a magyar biztosítási szakma talán legbonyolultabb ügye lehet az M1-es autópályán szombaton történt tömegbaleset, az eset teljes körű feltárása, a felelősök felderítése miatt a kárrendezés akár hónapokig is eltarthat, a végén bírósági perek tucatjaira is számítani lehet.

(Borítókép: Torlódó gépjárművek az M1-es autópályán Herceghalomnál, ahol öt kamion és 37 autó ütközött össze, mindkét irányban lezárták az autópályát 2023. március 11-én. Fotó: Lakatos Péter / MTI)