Bátonyterenye polgármestere önkormányzati pénzből vitte Fradi-meccsre a barátait

2023.03.14. 08:58
Egy Nógrád vármegyei település polgármestere a szomszédos község kisbuszát kölcsönözte ki arra a célra, hogy a hozzá legközelebb álló önkormányzati dolgozókkal elutazzon Leverkusenbe a Ferencváros Európa-liga-mérkőzésére.

Nagy-Majdon József, Bátonyterenye polgármestere az önkormányzat pénzéből vitte el családtagjait és a hozzá legközelebb álló önkormányzati dolgozókat Leverkusenbe, a Ferencváros Európa-liga-mérkőzésére. A tisztségviselő a szomszéd település, Mátranovák falubuszát bérelte ki hozzá.

Az esettel kapcsolatban a Blikknek Nagy-Majdon József azt nyilatkozta, hogy ebben nincs semmi törvényellenes, és a város költségvetése rendezett.

Polgármesterként megtehetem, van egy keretem, amelyet ilyen programokra is költhetek, s akár kisbuszt is bérelhetek. Vegyük úgy, hogy azok, akik velem együtt elutaztak a külföldi sportrendezvényre, ezt kapták jutalomként, ehhez senkinek semmi köze

– fejtette ki a lapnak.

Bátonyterenye lakosai felháborodtak

A bátonyterenyeiek azonban úgy vélik, ebből a pénzből el lehetett volna vinni kirándulásra két iskolai osztályt, olyan hátrányos helyzetű gyerekeket, akiknek más esélyük sincs, hogy kikapcsolódhassanak.

Egy helyi lakos arról is beszámolt, hogy nem igaz, hogy a városnak nincs költségvetési hiánya. „A múlt héten tárgyalt a testület arról, mekkora lyuk van a pénzeszsákunkon” – tette hozzá. Úgy véli, arcátlan, etikátlan és botrányos „az önkormányzati fradizás”.

Bodor Ernőné, Mátranovák polgármestere azt mondta, egy személyben döntött arról, hogy kölcsönadja a kisbuszt, és való igaz, hogy nem a képviselő-testület engedélyezte. Úgy véli, joga van ehhez, mert nem volt semmilyen előre egyeztetett munkája a falubusznak.

Bátonyterenye városa bérelte ki tőlünk a járművet, szabályszerű szerződéssel, fizettek érte, ami a költségvetésünket gyarapítja. Az, hogy mekkora összegről van szó, az csak a szerződést kötőkre vonatkozik

– tette hozzá.