Ellenzéki képviselők akcióztak Orbán Viktor hivatala előtt

BNAGZ20200131060
2023.03.14. 10:00
Kedd reggel ellenzéki parlamenti képviselők és aktivisták vonultak Orbán Viktor miniszterelnök hivatalához, a Karmelita kolostorhoz, ahol lebontották az épület előtt álló kordont.

Az akciót a Momentum parlamenti frakciója – Orosz Anna, Gelencsér Ferenc, Fekete-Győr András képviselők –, valamint Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő szervezték. A politikusok reggel 9 óra körül álltak neki lebontani a kordonokat Orbán Viktor hivatala előtt, és ebben a rendőrök sem akadályozták meg őket. 

A politikusok a Karmelita főbejáratához akarták rögzíteni a Hét pont Magyarország megújításáért című plakátot. Ekkor azonban a rendőrök már elállták az útjukat, így végül csak a falra tudták ráragasztani. A 444.hu videót készített a helyszínen.

Hadházy Ákos elmondta, hogy a Karmelita szerinte „a fideszes propagandagépezet központja”, és hogy a tömegekre is szükség van, ha változást akarnak az országban. Utána az utca másik oldalán is lebontották a kordonokat. 

A miniszterelnöki hivatal előtt még 2021 őszén húzták fel az akadályokat, és azóta a rendőrök csak a Miniszterelnökségen dolgozókat és a kormányzati vezetők autóit engedik be a lezárt utcarészre.

A rendőrség akkor arra hivatkozott, hogy egy építkezés, a Honvéd Főparancsnokság újjáépítése miatt kell lezárni a területet, de azt nem mondták el, hogy meddig maradnak a kordonok.

(Borítókép: A Karmelita kolostor, a Miniszterelnöki Kabinetiroda székháza a budai várban. Fotó: Nagy Zoltán / MTI)