Leszavazták a balatonvilágosi képviselő-testület feloszlatását

2023.03.15. 06:28
Az indítványt benyújtó képviselők szerint a faluvezető és három képviselő folyamatosan szembe megy a helyiek érdekeivel, kiszolgálva a Club Aliga tulajdonosát.

A balatonvilágosi képviselő-testület kedd reggeli, rendkívüli ülésén 4:1 arányban leszavazta a testület feloszlatásáról szóló kezdeményezést. A Népszava beszámolója szerint az indítványt a balatonaligai Club Aliga beépítése ellen küzdő civil szervezet, az Aligai Fürdőegyesület is támogatta, három képviselő nyújtotta be, akik szerint a faluvezető három képviselővel karöltve folyamatosan szembe megy a helyiek érdekeivel, kiszolgálva ezzel a Club Aliga tulajdonosát.

Indoklásukban azt írták, hogy Takács Károly polgármester nem tájékoztatta időben a képviselőket a Club Aligával kapcsolatos építési engedélyek ügyében beérkezett iratokról, és nem hívott össze rendkívüli ülést a perbelépési lehetőségekről szóló bírósági végzéssel kapcsolatban sem, így a testület mindkét esetben kifutott a döntési időből.

A faluvezető ráadásul törvénytelenséget követett el, mivel a Club Aliga 50 szomszédos ingatlantulajdonosát sem értesítették. Bukovszki András képviselő, az AFE elnökhelyettese szerint a kedd reggeli rendkívüli ülés összehívása is jogellenes volt, mivel a szervezeti és működés szabályzat szerint a hivatalos időpont délután fél öt, ám a polgármester szándékosan úgy hívta össze a testületet, hogy a helyiek, és főleg a Club Aliga beépítése ellen tiltakozó nyaralótulajdonosok ne tudjanak megjelenni rajta.

Némi vita után a testület végül elutasította a feloszlatási kezdeményezést.