Nagy István: A kormány ellenzi a helyi földadók bevezetését

2023.03.16. 14:02
Az Agrárminisztérium és a kormány a magyar gazdák mellett áll, ezért elítéli és ellenzi a helyi földadók bevezetésének minden formáját – mondta Gödöllőn csütörtökön az agrárminiszter, amikor átvette a helyi földadók bevezetése ellen összegyűjtött 120 ezer aláírást. Az ügy Hódmezővásárhelyről indult.

Nagy István a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) és a Magosz Ifjú Gazda Tagozata rendezésében megtartott Ifjú gazda kongresszuson arról beszélt, hogy ő is aláírta a Magosz és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a Hódmezővásárhelyen bevezetett földadó ellen indított petícióját.

Hozzátette, hogy „ha a dollárbaloldal egy településen bevezeti ezt az új adót, akkor bármelyik másik baloldali településen is kész lesz bevezetni, veszélyeztetve ezzel a magyar gazdák, a magyar agrárium érdekeit”.

Minden nehézség és kihívás ellenére a magyar mezőgazdaság az elmúlt két évben is biztosította a lakosság jó minőségű és biztonságos élelmiszerrel való ellátását – fűzte hozzá a miniszter.

Mint megírtuk, Hódmezővásárhelyen tavaly az önkormányzat úgy határozott, hogy a helyi termőföld-tulajdonosoknak 2023. január 1-jétől hektáronként tízezer forint adót kell fizetniük. A döntés után a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) aláírásgyűjtést indított az új földadó eltörlésére.