Mesterházy Attila átigazol a DK-hoz? A politikus reagált

D  TT20201214011
2023.03.17. 19:32
Miután a Magyar Hírlap arról közölt cikket, hogy Mesterházy Attila átigazolhat a DK-ba, és Molnár Gyula után az MSZP másik, korábbi elnöke is a pártban köthet ki, a politikus a Mandinernek reagált a hírre.

Mesterházy Attila neve is felmerülhet a Demokratikus Koalíció háza táján, ugyanis az MSZP egykori elnöke annak az egykori MSZP-s Szaniszló Sándor XVIII. kerületi polgármesternek lett a közvetlen munkatársa, aki 2020-ban lépett át a Demokratikus Koalícióba – írta a Magyar Hírlap.

A lap szerint Szaniszló Sándor önkormányzati civil referensének választotta Mesterházy Attilát, aki az átlépésre vonatkozó értesülést nem kommentálta, de nem titkolta, hogy jó kapcsolatot ápol Kiss László óbudai városvezetővel, aki Szaniszló Sándorral egy időben igazolt át a DK-hoz. Mesterházy Attila azonban a Mandinernek érdemben reagált az átigazolásáról szóló hírekre. 

Nem szerepel a terveim között

– mondta a lapnak, amely MSZP-s forrásokra hivatkozva azt írta, hogy a pártnál nem csodálkoznának, ha a volt elnökük ott hagyná őket a vezetéssel való, számos konfliktusa miatt. Azonban az már meglepné őket, ha a Demokratikus Koalícióba igazolna át, mivel korábban a DK elnökével, Gyurcsány Ferenccel is éles konfliktusai voltak.

A DK felé irányuló átlépési hullámnak továbbra sincs vége. Mint megírtuk, Grőber Attila, az MSZP polgármesterjelöltje nemrégiben bejelentette, hogy átigazol a Demokratikus Koalícióhoz. Pár nappal korábban pedig Szabó Zsolt dunaújvárosi alpolgármester, a Párbeszéd országos elnökségének tagja jelentette be, hogy átlép a Demokratikus Koalícióba. 

(Borítókép: Mesterházy Attila 2020. december 14-én. Fotó: Kovács Attila / MTI)