2024. június 17. 15:00
Románia 3
Ukrajna 0
Fussballaréna München I. forduló
2024. június 17. 18:00
Belgium 0
Szlovákia 1
Frankfurt Arena I. forduló
2024. június 17. 21:00 ÉLŐ
Ausztria 0
Franciaország 1

Varga Judit: Virágzik a civil társadalom Magyarországon

2023.03.20. 21:57
Virágzik a civil társadalom Magyarországon – írta hétfő esti Facebook-posztjában Varga Judit igazságügyi miniszter.

A tárcavezető arra hívta fel a figyelmet, hogy több mint 60 ezer bejegyzett civil szervezet és egyesület működik Magyarországon. Hozzáfűzte: „Elkötelezettek vagyunk a civilek segítése mellett, ugyanakkor fenntartjuk aggodalmunkat, és átláthatóságot várunk bizonyos külföldi finanszírozású, politikailag motivált és ideológiailag elfogult NGO-k tevékenységével szemben.

Bár filantróp álarcot vesznek fel, mégis politikát csinálnak, civilnek hívják magukat, mégis pártként viselkednek, nagyon sok pénzből. Politikai napirendet képviselnek és politikailag motiváltan cselekszenek

– írta Varga Judit. 

Hozzátette: „Brüsszelben ezeknek a NGO-knak próbálják kiszervezni a demokráciát, ezeknek a szervezeteknek a véleményét akarják ránk erőltetni, amely már közelít a birodalmi működéshez. Nekünk az most a dolgunk, hogy az európai parlamenti választásokig erre az aggasztó folyamatra mindenütt rámutassunk”. 

Varga Judit azt is leszögezte, hogy mindeközben a magyar kormány elkötelezett „a konstruktív európai párbeszéd mellett”, és részt vesznek a civilek védelméről szóló uniós tárgyalásokon is. 

Egy héttel ezelőtt derült ki, hogy az Európai Unió vezetése is egy olyan törvény elfogadtatását tervezi, amellyel külföldi ügynöknek minősítenék azokat a szervezeteket, amelyek az unión kívülről is pénzügyi támogatást kapnak.