Kiadták a riasztást, a keleti vármegyékben leszakadhat az ég

2023.03.21. 16:09
Több vármegyében is leszakadhat az ég kedd délután, az Országos Meteorológiai Szolgálat riasztást is kiadott több járásra.

Kedd délután az ország keleti, északkeleti részén tavaszias záporok jöhetnek. Az Időkép beszámolója szerint a kialakuló konvergenciavonal mentén akár az ég is megdörrenhet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat zivatar miatt riasztást is kiadott több járásra.

Mint írják, napközben labilizálódik a légkör, ennek hatására a déli óráktól egy összeáramlási zóna mentén az Északi-középhegység térségében, majd a keleti vármegyékben a záporok mellett kialakulhat esetleg néhol zivatar.

zivatar.png
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

A riasztás mellett figyelmeztetés van érvényben zivatar miatt Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, valamint Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat.

Szerdán kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem várható, csupán fátyol-és gomolyfelhők zavarhatják a napsütést, számottevő csapadék nem várható. Északnyugaton helyenként megélénkülhet a déli szél. A reggel többnyire fagymentes lesz, napközben 15–21 fokig emelkedik a hőmérséklet.