Olimpiai bajnok is harcba száll a polgármesteri székért Gödön

2023.03.22. 15:25
Kammerer Zoltán úgy döntött, hogy elindul a májusi időközi önkormányzati választáson a Pest vármegyei Göd városában. A háromszoros olimpiai és háromszoros világbajnok kajakozó ezt a közösségi oldalán jelentette be szerdán.

A korábbi profi sportoló függetlenként indul a választáson. „Le kell zárni a kudarcos múltat, változásra van szükség! Lendületbe kell hozni Gödöt. Eddig azért küzdöttem, hogy Magyarországnak dicsőséget szerezzek, most azért fogok dolgozni, hogy Göd is egy győztes város legyen. Irány a dobogó teteje, hajrá, Göd!” – írta bejegyzésében Kammerer Zoltán.

A 45 éves sportlegenda Gödön, a GSE színeiben kezdett el kajakozni, majd tizenöt éves korában, 1994-ben az UTE-ba igazolt. 2017-től a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnökségében is feladatot vállalt, ő volt a Dunakanyar régió képviselője.

Ebben a tisztségében 2020 őszén újabb négy évre szavaztak neki bizalmat. A Göd város díszpolgára címet 2004-ben vehette át – írja Göd város hivatalos oldala.

2019-ben a Momentum színeiben induló Balogh Csaba nyerte a polgármester-választást Gödön, aki tavaly májusban kilépett a pártból.

Arról az Index is beszámolt, hogy a már több mint három éve hivatalban lévő polgármester végül benyújtotta lemondását, miután indoklása szerint belefáradt a folyamatos küzdelembe.