2024. július 14. 21:00
Spanyolország
Anglia

Jakab Péter teljes gőzzel beleszállt Márki-Zay Péterbe

2023.03.25. 16:52
Márki-Zay Péter azzal vádolta Jakab Pétert, hogy az ellenzéki kampány során Gyurcsány Ferenccel járt ki cigizni és vécézni, így nem vette ki a részét megfelelően az együttműködésből. A Nép Pártján mozgalom elnöke ezt nem hagyta annyiban, és a tőle megszokott stílusban reagált Márki-Zay vádjaira.

A Nép Pártján elnöke arra reagált, hogy Márki-Zay Péter egy interjúban azt mondta: Gyurcsány Ferenc és Jakab Péter együtt jártak ki dohányozni és a mosdóba.

„MZP megint megszólalt. Most épp azt mondja, hogy nem vettem részt a kampányban, a pártelnöki értekezletekről együtt mentem ki Gyurcsánnyal dohányozni, az ellenzék meg tudott a külföldi pénzekről. Ezzel szemben a valóság az, hogy a kampányban több mint 130 utcafórumot tartottam, a külföldi pénzekről meg nem tudtunk. Amit tudunk, az a végeredmény. Akárki is fizette MZP-t, a Fidesznek tett vele szívességet, nem az ellenzéknek. Ja, és nem dohányzom” – írta Facebookon Jakab Péter.

A Nép Pártján elnöke aztán ennél egy lépéssel tovább ment, és nemcsak Márki-Zay Péterrel, hanem az ellenzéki előválasztási intézménnyel szemben is kritikát fogalmazott meg. 

Hogy ezek után mi különbözteti meg ezt az embert a folyamatosan hazudozó Fidesz-médiától, nehéz megmondani. Soha többé előválasztást! Ha kinyitod az ajtót, könnyen lehet, hogy a Fidesz jön be rajta

– tette hozzá bejegyzésében Jakab Péter.

Az Indexen megírtuk korábban, hogy az ellenzéki összefogásról Ungár Péternek, az LMP társelnökének is Jakab Péteréhez hasonlóan lesújtó véleménye van. A politikus úgy fogalmazott a DKTV műsorában, hogy „abban a formában, ahogy 2022-ben elindultunk, annak vége. Ez az egész szabályrendszer, amit valamiféle boszorkánykonyhában ötlöttek ki, elhunyt, meghalt, eltemettünk”.