Az Országos Diákparlament közölte javaslatait az oktatási kormányzattal

2023.03.26. 17:16 Módosítva: 2023.03.26. 17:16
Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár közölte, hogy az Országos Diákparlament 58 ajánlást fogalmazott meg az oktatási kormányzatnak.

Háromnapos tanácskozás után az Országos Diákparlament 58 pontos ajánlást fogalmazott meg az oktatási kormányzatnak – mondta el a rendezvényt lezáró plenáris ülés utáni sajtótájékoztatón a Belügyminisztérium köznevelésért felelős államtitkára vasárnap Székesfehérváron.

Maruzsa Zoltán hozzátette: a háromévente ülésező testület 2020-ban 45 pontot fogalmazott meg, és

Ezeknek csaknem a felét megvalósították, a közös munka idején kéthavonta találkoztak a delegáltakkal.

Magyarországon adott a rendje annak, hogy a diákok szava hogyan jut el az oktatáspolitikához. Az ország minden részéről érkezett 120 képviselő által összeállított javaslatcsomag kijelöli az Országos Diáktanáccsal folytatandó tárgyalások menetrendjét – mondta a politikus. Maruzsa Zoltán szólt arról is, hogy a sajtóban megjelent hírek szerint egy kisebb csoport arra készült, hogy a rendezvényt megzavarja, de ilyen nem történt.

Oktatással kapcsolatos hír, hogy jövőre teljesen átalakul az érettségizés. Több feladatsor is más lesz, valamint új elemek kerülnek például a magyarérettségi középszintű feladatsorába. Erről itt olvashat bővebben. Az Indexen korábban összeállítottunk egy listát a 2023-ban és 2024-ben bekövetkező változásokról, amelyek a felvételi rendszerben történnek.  • Tippek
  • Biztosítás