2024. június 17. 15:00
Románia 3
Ukrajna 0
Fussballaréna München I. forduló
2024. június 17. 18:00
Belgium 0
Szlovákia 1
Frankfurt Arena I. forduló
2024. június 17. 21:00
Ausztria 0
Franciaország 1

Újabb demonstráció lesz Budapesten, itt vannak a részletek

2023.03.26. 14:49
Tiltakozást szervez a Lehet Más a Politika (LMP) a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) döntése ellen, amellyel a bizottság megtagadta a párt akkumulátorgyárakról szóló népszavazási kezdeményezésének hitelesítését – közölte a párt népjóléti és családügyi szakszóvivője vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón.

Hohn Krisztina az online is közvetített sajtótájékoztatón azt mondta, ha az NVB jóváhagyta volna a kezdeményezést, az embereknek jogukban állt volna dönteni arról, hogy akarnak-e akkumulátorgyárat a közvetlen környezetükben.

Mivel ez nem történt meg, az LMP tiltakozó fáklyás felvonulást szervez április 4-én Budapesten, az NVB Alkotmány utcai épülete elé – tette hozzá.

„A tiltakozást azért szervezzük, hogy kimondhassuk, mi nem ilyen demokráciát akarunk, azt akarjuk, hogy a döntések ne politikai nyomásgyakorlásra szülessenek” – jelentette ki. Közölte továbbá, hogy nem az állam által kezdeményezett „álkonzultációkra” van szükség, hanem valódi véleménynyilvánítási lehetőségre arról, szeretnék-e a magyar emberek azt, hogy „energiazabáló, vizeinket elszennyező, termőföldjeinket kihasználó és eltulajdonító” gyárakat hozzanak létre Magyarországon.

Úgy fogalmazott: az emberek jó része kifejezte már, hogy „nem akar akkumulátorgyarmaton élni”. Az LMP fellebbezett az NVB döntése ellen, „de nincsenek illúzióink, hiszen megtapasztaltuk, hogy az elmúlt 13 évben a Fidesz teljesen leépítette a demokráciát, az emberek határozott tiltakozása ellenére is végrehajtják, amit akarnak” – idézte Hohn Krisztinát az MTI.