18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Megölte, majd meg akarta enni egy férfi a kutyáját Ózdon

2023.03.27. 15:36
Borzalmas állatkínzásra hívta fel a figyelmet Ózd önkormányzati képviselője, Fidrus Péter. A politikus Facebook-bejegyzése szerint egy férfi a földhöz vágta az ebet, majd nyárson akarta megsütni. Az állat azonnal elpusztult az ütéstől.

Kérdésünkre a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság elmondta, hogy egy állampolgári bejelentés alapján mentek ki a helyszínre. Fidrus Péternek elmesélte a férfi anyja, hogy a fia részegen döntött úgy, hogy három kölyökkutyából az egyiket elfogyasztja. 

Az anyakutyát és kölykeit állatbarátok vették magukhoz, az önkormányzat gondoskodott arról, hogy elszállítsák a tetemet. A képviselő feldúlt posztban követeli, hogy a családot tiltsák el az állattartástól, és ne maradjon büntetlenül a tett. Fidrus Péter bejegyzése a felkavaró képpel és szöveggel itt érhető el.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság közölte a Blikkel, hogy állatkínzás miatt indítottak eljárást a gyanúsított ellen, akit azóta már elfogtak és kihallgattak.