Az Átlátszó első fokon pert nyert az MTI és a Magyar Nemzet ellen

2023.03.29. 11:22
A CÖF-CÖKA sajtótájékoztatójáról szóló tudósításokkal összefüggésben a Fővárosi Törvényszék első fokon, nem jogerősen helyreigazításra kötelezte a Magyar Távirati Irodát és a Magyar Nemzetet, írta meg az Átlátszó.

A szervezet sajtótájékoztatóján több valótlan tényállítást tettek az Átlátszó finanszírozásáról, továbbá nemzetbiztonsági kockázatot emlegettek a lappal összefüggésben. Az Átlátszó ezen állítások miatt ment bíróságra, írja a portál.

Amennyiben az érintett felek elfogadják az elsőfokú bíróság ítéletét az ügyben, akkor a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. által működtetett Magyar Távirati Irodának és a Mediaworks Hungary Zrt. által kiadott Magyar Nemzetnek a következő szövegeket kell közzétennie a felületein:

  • „Valótlanul híreszteltük a CÖF-CÖKA sajtótájékoztatójáról készült tudósításunkban, hogy az atlatszo.hu NKft. és az Átlátszónet Alapítvány külföldi támogatásának mértéke lényegesen meghaladja a belföldit”;
  • „Valótlanul híreszteltük a CÖF-CÖKA sajtótájékoztatójáról készült tudósításunkban, hogy a két szervezet a Benevity platformon keresztül 90 millió forintos támogatást kap”;
  • „Valótlanul híreszteltük a CÖF-CÖKA sajtótájékoztatójáról készült tudósításunkban, hogy 2021-ben az Átlátszó munkatársainak 2.727 közérdekű adatigénylése volt.”