Eltűnt a YouTube-ról a videó, amelyben Bencsik András jó hírnek nevezte a homoszexuálisok kivégzését

2023.03.29. 17:36
A napokban került fel egy videó az internetre, amelyben Bencsik András, a Demokrata című lap főszerkesztője a Hír TV egyik műsorában jó hírnek nevezte, hogy a homoszexuális férfiakat kivégzik Ugandában. A kijelentés miatt a Médiatanács is vizsgálatot indított. Az említett videó azonban eltűnt a videómegosztóról.

Amint arról az Index is beszámolt, Bencsik András, a Demokrata című lap főszerkesztője a Hír TV egyik műsorában jó hírnek nevezte, hogy a homoszexuális férfiakat kivégzik Ugandában. A műsorban Bencsik András eredetileg az ukrajnai háborúról beszélt, majd egy hirtelen fordulattal azt mondta, hogy „de van egy jó híre is”, méghozzá a következő: 

Ugandában a parlament egy LMBTQ-ellenes törvényt hozott, tehát a bubukat, ha összeházasodnak, kivégzik.

Bencsik ezután azt mondta, hogy emiatt „tombolnak az amerikaiak”, de közben az ugandai parlament teljes egyhangúsággal fogadta el a törvényt. Ezután kitért arra, hogy szerinte a homoszexuálisok „az új szentek, és erre azt mondják az ugandaiak, hogy mi meg jól lenyakazzuk őket”.

Az ügyben már a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz (NMHH) is hivatalos bejelentés érkezett, és meg is indult a vizsgálat.

A Telex egyik olvasója hívta fel a lap figyelmét rá, hogy lekerült a YouTube-ról a fent említett videó.  • Tippek
  • Lakáshitel