Félmilliós nyomravezetői díjat tűztek ki egy dohánybolti rabló ellen Zala vármegyében

2023.03.29. 14:03

Fegyveres rablás bűntett kísérletének gyanúja miatt indított nyomozást egy ismeretlen elkövető ellen a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrség közleménye szerint egy fiatal férfi március 8-án 19 óra 1 perckor bement Nagykanizsán a Csengery úton lévő dohányboltba, és egy fegyvernek látszó tárggyal a kezében a bevétel átadására kényszerítette az ott dolgozó eladót. Az ismeretlen személy végül üres kézzel menekült el az üzletből, mivel az alkalmazott elmondta neki, hogy már megnyomta a pánikgombot.

A feltételezett elkövetőről az üzlet biztonsági kamerája felvételt készített:

kep 2 2
Fotó: police.hu

Az ügyben a rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 500 000 forint nyomravezetői díjat tűzött ki. A nyomravezetői díj összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és információit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője fenntartja. A díjkitűzés visszavonásának közzétételét követően a jelentkezés elkésett.

A rendőrség kéri, hogy aki a képen látható személyt felismeri, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán, vagy hívja a 06 (92) 504-300-as telefonszámot, vagy névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a díjmentesen hívható, 06 (80) 555-111-es Telefontanú zöld számán vagy a 112-es központi segélyhívó telefonszámon.  • Hírek
  • Hírek