Ahelyett, hogy kapálnál, b*szd meg! – így üdvözölte Fónagy János a Momentum elnökét

2023.03.29. 19:48
Sajátosan üdvözölte Fónagy János, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára a Karmelita kolostornál történt kordonbontás után a „rég nem látott” Gelencsér Ferencet.

Amint arról az Index is beszámolt, szerda reggel két hét elteltével ismét nekiállt lebontani Orbán Viktor miniszterelnök munkahelye, a Karmelita kolostor bejáratát őrző kordont a Momentum néhány politikusa és a független képviselő Hadházy Ákos. 

Tíz óra után Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára megjelent a helyszínen, és válaszolt az újságírók kérdéseire. A fideszes politikus reménytelen akciónak nevezte a kordonbontást, megismételte, a kordonok csak az építkezés végéig maradnak. Azt is közölte, hogy a kormány tagjai állnak a sajtó rendelkezésére. 11 óra után Gelencsér Ferenc és Hadházy Ákos bejelentették, hogy véget ért a demonstráció. Elmondták:

folyamatosan vissza fognak térni, amíg áll a kordon. 

Fónagy János, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára éppen a helyszínről távozott, amikor jobbján megjelent Gelencsér Ferenc. A Telex videójában látható, amint a Momentum elnöke egy táblát mutatott fel neki, amelyen a sajtószabadság visszaállításáról szóló követelés szerepelt.

Maga az? De régen láttalak, jaj, de szorgalmas vagy. Ahelyett, hogy kapálnál, b*szd meg

– üdvözölte Fónagy János a Momentum elnökét.

„Az esemény üde színfoltja”

Tényleg húzzanak kapálni a momentumosok! címmel írt cikket a Magyar Nemzet újságírója, Pilhál Tamás, aki szerint a legveszélyesebb elegy, mikor a hülyeség szorgalommal párosul. Mint írja, a „momentumosok ismét lebontották az építési kordonokat a Miniszterelnökségnél. Másodszorra teszik ezt, ami már-már a szorgalom jele. Persze, leginkább a hülyeségé. Tudniillik már az első akciójuk után igyekeztünk szegényeknek elmagyarázni, elbábozni: nem Gergényi-féle népellenes, »műveleti területet« védő kordonok ezek, hogy ne lehessen tüntetni (hiszen lehet tüntetni). Hanem építési kordonok.”

Az esemény üde színfoltjának nevezte a Gelencsér és Fónagy közötti párbeszédet, majd hozzátette: „Fónagy János az egész ország kívánságát fogalmazta meg.”