Vádat emeltek egy 81 éves francia embercsempész ellen Siklóson

2023.03.30. 11:40
Embercsempészés miatt emeltek vádat Siklóson egy 81 éves laoszi születésű, francia állampolgárságú férfi ellen, aki Magyarországról Nyugat-Európába akart illegális határátlépőket szállítani.

Egy férfi tavaly szeptemberben egyezséget kötött ismeretlen személyazonosságú társával, hogy a magyar államhatár déli szakaszát jogellenesen átlépő bevándorlókat Nyugat-Európába juttatják majd – ír az MTI a Baranya Vármegyei Főügyészség közleményéről.

A vádlott egy görög honosságú autóval még ugyanabban a hónapban Budapestről az ország déli részébe indult, hogy az időközben Horvátországba érkező és a Dráva határfolyót csónakkal átlépő két vietnámi és egy nepáli állampolgárt a magyar oldalon felvegye.

A rendőrök röviddel azt követően vonták intézkedés alá a férfit, hogy a bevándorlók beszálltak az autójába, és elindultak a járművel.

A férfi ellen az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés miatt emelt vádat a Siklósi Járási Ügyészség – olvasható a vádhatóság közleményében.