Nyomkövetőt kapott a bokájára a házi őrizetben lévő gyömrői polgármester

2023.03.31. 12:15
A Szombathelyi Törvényszék nemrég megszüntette Gyenes Levente letartóztatását, de elrendelték házi őrizetbe helyezését, így a gyömrői polgármester otthonából vezeti a várost, mert bokáján nyomkövető van.

Amint arról korábban már írtunk, Gyenes Leventét tavaly szeptemberben vették őrizetbe, miután öt másik társával együtt letartóztatta őt a bíróság különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanújával. A Szombathelyi Törvényszék nemrég megszüntette a letartóztatását.

A Blikk információi szerint a polgármester házi őrizetben van, az otthonából vezeti a Pest vármegyei várost, teljes döntési és aláírási jogkörrel rendelkezik, sőt még fizetés is jár neki. A házi őrizet miatt személyesen még egyszer sem jelent meg hivatalában, ugyanis a lábán nyomkövető van.

A polgármester a szabadulása óta kerüli a médiát – írja a lap. A vele szemben felhozott vádakat tagadja, állítása szerint olyan céggel szemben indult eljárás, amelynek korábban a vezetője volt, ám már évekkel ezelőtt minden értelemben kiszállt az irányításból, tulajdonrésze sincs már benne. A múlt héten egyedül a városi Signal TV-nek nyilatkozott, a felvétel fölé pedig azt írta: „Visszatértem!”

A visszavonulás mellett is dönthettem volna. Ám úgy gondoltam, hogy ha a Jó itt élni frakcióban a társaim támogatnak a folytatásban, és mögém állnak a terveim megvalósításában, akkor tovább viszem a polgármesterséget, kitöltve a mandátumomat 2024 őszéig

fogalmazott az interjúban Gyenes.

A lap úgy tudja, Gyenes Levente nem gödöllői luxusotthonába költözött vissza szabadulása után – ahol elfogták szeptemberben –, hanem a polgármesteri hivataltól légvonalban alig 300 méterre lévő, másik luxusvillában tölti házi őrizetét. 

Gyenes Levente egy másik büntetőeljárásban is érintett, ahol egy magánszemély feljelentése után a rendőrség hűtlen kezelés miatt indított nyomozást a polgármestersége idején állami finanszírozással telepített, működésében mai napig problémás napelemparkok ügyében.