Hamisan vádolta meg nemi erőszakkal ártatlan ismerősét egy magyar lány

2023.03.31. 18:40
Egy parádi lány bevallotta, hogy hamisan vádolta meg az ismerősét azzal, hogy nemi erőszakot követett el ellene.

Az ügyben korábban büntetőeljárás indult, miután a lány feljelentette az akkor 16 éves gyanúsítottat a rendőrségen. Azt állította, hogy a fiú 2021 januárjában betuszkolta őt a kocsijába, ahol tablettával elkábította, majd a közeli erdőbe vitte, és ott erőszakoskodott vele.

A feljelentés után nyomozás indult. Eközben azonban az állítólagos sértett bevallotta:

hazudott, az esetet csak kitalálta, mindez valójában sohasem történt meg vele.

Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész azt mondta a heol-hu-nak: a vallomás után az ügyészség feltételesen egy évre felfüggesztette a büntetőeljárást. Mint mondta, a büntetőeljárási törvény lehetőséget ad arra, hogy az ügyészség határozattal felfüggessze az eljárást egy évig. 

Ha a feltételes ügyészi felfüggesztés ideje „eredményesen” telik el, akkor az ügyészség megszünteti a gyanúsítottal szemben az eljárást.

Ha azonban ez idő alatt az illetőt újabb szándékos bűncselekmény elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatják ki, vagy a felfüggesztéssel egyidejűleg elrendelt pártfogó felügyelet szabályait, illetve az előírt magatartási szabályokat súlyosan megszegi, akkor az ügyészség az eljárás folytatását rendelheti el.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06 (80) 225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi áldozatsegítő központban kérhet segítséget, az áldozatsegítő központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.  • Hírek
  • Hírek