Befejezte a rendőrség a nyomozást a „kecskeméti szamurájok” ügyében

2023.03.31. 18:33
Megverték, és egy karddal megfenyegették, hogy nem hagyhatja el a házat, végül társával kereket tudott oldani. Az egyik támadó azóta is letartóztatásban, míg társa bűnügyi felügyelet alatt van.

Még 2022 júniusában egy 31 és 47 éves férfi egyikük kecskeméti otthonába csalta 44 éves ismerősüket, aki mint sem sejtve sétált be a csapdába.

Az egyik szobában többször bántalmazták, valamint a jelenlegi adatok szerint egy szamurájkarddal felfegyverkezve megfenyegették, hogy a lakóingatlant addig nem hagyhatja el, amíg az egyik támadó jogosnak vélt anyagi követelését ki nem egyenlíti.

A támadók nem sejtették, hogy a sértett akkor még fiatalkorú fiúval érkezett, aki miután megunta az utcán várakozást, bement az ingatlanba, ahol meglátta az ismerősét, miközben bántalmazzák a férfiak.

A támadók őt is megfenyegették a karddal. Egy óvatlan pillanatban a sértettek el tudtak szaladni.

A közeli benzinkútnál a fiatalabb elkövető az idősebb férfit utolérte, majd miután földre vitte, az értékeitől is megszabadította, majd továbbszaladt. A sértettek végül hazamentek, majd a közeli rendőrőrsre mentek, ahonnan kórházba szállítottak a megsérült férfit – közölte a rendőrség a police.hu oldalon.

A kecskeméti rendőrök elfogták a két férfit. Velük szemben személyi szabadság megsértése miatt indítottak nyomozást, amely átminősítését követően tavaly már emberrablás miatt indított büntetőeljárást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrök a nyomozást a napokban befejezték, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségnek.