A DIGI is árat emel, májustól mélyebben a zsebekbe kell nyúlni

2023.04.02. 09:59
A nagy hazai távközlési szolgáltatók közül utolsóként a DIGI Távközlési Kft. is megemeli tarifáinak havi díját május elsejétől.

A DIGI a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) év elején közzétett 2022-es fogyasztóiárindex-változását követi majd, azaz a tarifák havi díja 14,5 százalékkal emelkedik, vagyis a cég inflációkövető áremelést vezet be a következő hónaptól.

Nemcsak az igénybevételi díjak, hanem a felhasználható kedvezmények (hűségkedvezmény, e-Pack-kedvezmény) értéke is nő az inflációnak megfelelően. A díjemelés a forgalmi díjakat nem érinti – írja a HWSW Informatikai Hírmagazin.

A díjemelés csak azokra nem vonatkozik, akik tavaly május 1. és június 30. között kötöttek határozott idejű szerződést a szolgáltatóval, illetve akik számára a DIGI garantálta, hogy a határozott idejű szerződés időtartama alatt nem nyúl hozzá a tarifákhoz.

Mint megírtuk, az év elejétől a magyarországi telefon- és internetszolgáltatók elkezdték alkalmazni az inflációkövető díjkorrekciót. A Vodafone Magyarország lakossági, egyes flottás és kisvállalati ügyfeleinél január 2-ától alkalmazta a díjkorrekciót, a Telekom március 1-jétől léptette életbe. A Yettel március 14-én emelte a tarifacsomag havi díját a KSH által megállapított 14,5 százalékos inflációs mértékkel.