Félbeszakadt az előadás, ki kellett üríttetni a Pécsi Nemzeti Színházat

2023.04.02. 16:38
Szombat este a Mecsek Táncegyüttes gálaestjét tartották a Pécsi Nemzeti Színházban, de az előadást meg kellett szakítani, ugyanis az épületben gázszagot éreztek. A helyszínre érkező tűzoltók mindenkit kiküldtek a Színház térre.

A Pécsi Nemzeti Színházban tartott előadás közben gázszag kezdett terjedni az épületben, ezért kihívták a tűzoltókat, akik több autóval érkeztek a helyszínre,

és úgy döntöttek, hogy kiürítik az épületet. 

A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese elmondta a PécsMa portálnak: a gyanú szerint a csatornából szivároghatott be a színházba a szag, amit az is alátámaszt, hogy a színházba egyáltalán nincs bekötve a gáz.

Az esetet mindenki sértetlenül megúszta. Őri László, a Baranya Vármegyei Közgyűlés elnöke egy videót is feltöltött a Facebook-oldalára, amelyen a nézők a Mecsek Táncegyüttessel közösen énekeltek a Színház téren, míg a tűzoltók az épületben dolgoztak.

Ezt követően a Tettye Forrásház Zrt. közölte a PécsMával: a bejelentés után szakembereik a helyszínen a katasztrófavédelem jelenlétében átvizsgálták a Perczel Miklós utcai szennyvízelvezető gerincvezetéket: a közvezetéki rendszeren nem tapasztaltak rendellenes kirakódást, dugulást, emellett a csatorna átjárható, a szennyvíz átfolyása biztosított volt.

EZEN NORMÁL ÜZEMI KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT TERMÉSZETES MÓDON NEM KELETKEZHET, NEM JELENHET MEG A MÉRT KONCENTRÁCIÓBAN HIDROGÉN-CIANID – ÁLL KÖZLEMÉNYÜKBEN.

„Ha az épületben észlelt gáz a csatornából származott, az csak úgy fordulhatott elő, hogy olyan erős vegyi anyag, agresszív oldószer jutott a hálózatba, ami kémiai reakcióba lépett a vezetékekben lévő szerves anyagokkal, nagy mennyiségű gáz felszabadulását okozva” – írták.