18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Legalább 50 hétéves gyerekkel akart végzeni a miskolci kamasz

2023.04.03. 20:15
Általános iskolában akart gyilkolni egy 17 éves miskolci fiú, akit végül a TEK fogott el. Most megdöbbentő részletek derültek ki arról, hogy mi volt a pontos terve. A gyanúsítotti kihallgatáson tagadta az emberölés előkészülete bűncselekmény elkövetését.

Mint megírtuk, chatfórumokon osztotta meg többekkel azon tervét egy 17 éves miskolci fiú, hogy valamelyik általános iskolába fegyverrel fog berontani, és többeket le fog lőni. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda emberölés előkészületével gyanúsította meg, majd bűnügyi őrizetbe vette, és kezdeményezte letartóztatását, amit a bíróság vasárnap egy hónapra el is rendelt. 

A Miskolci Törvényszék közölte, hogy a nyomozás jelenlegi állása szerint a fiatalkorú gyanúsított cselekménye emberölés előkészülete bűntettének megállapítására alkalmas. Jogg Zsolt, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség szóvivője a boon.hu-nak elmondta:

a fiú a gyanúsítotti kihallgatásán tagadta az emberölés előkészülete bűncselekmény elkövetését.

A kiskorú azt is közölte, hogy nem kívánt senkit sem megölni, és fegyvert sem akart szerezni, komoly pszichés problémákkal küzd, szociális beilleszkedési zavarral, erre vezethetők vissza a bejegyzései. Ezek megállapítása a kirendelt szakértők feladata lesz majd.

Hétéves gyermekeket akart megölni

A szóvivő elmondta, hogy a fiú a bejegyzésekben azt írta, számára az iskolai lövöldözésre a legalkalmasabb hely a volt általános iskolája, hiszen közel van a lakóhelyéhez, könnyen elérheti, az iskolaépületben pedig a belső teret ismeri, tudja, hogyan kell ott közlekedni.

Azt is leírta, hogy amennyiben a gondnok ellenszegülne, és meg akarná akadályozni a bejutását, akkor fegyvert használna ellene.

Hétéves gyerekeket akart megtámadni, mert azokkal könnyebb, mint a kamasz tanulókkal, hiszen nem állnak úgy ellen. Az osztálytermekről is tudta, hogy általában 20-25 fősek, ezért akart legalább két osztályterembe bemenni, mert akkor akár 50 diákkal szemben is használhatna fegyvert, ennyi életet kiolthatna – osztotta meg a részleteket Jogg Zsolt.

A szóvivő hozzátette: az volt a terv, hogy ha a fiú befejezi a cselekményt, akkor magával is végez, de ha nem lett volna elég bátorsága, akkor a rendőrökre lőtt volna. Azt is kitervelte, milyen ruhát visel majd, és részletezte, melyik fegyver lenne a legmegfelelőbb. A fiú kifejtette továbbá, hogy szuicid hajlamai vannak, írt öngyilkossági kísérletekről, hogy nincs jövőképe, szociális fóbiája van, nem tud dolgozni, iskolába járni sem, és nem várt semmit az élettől.

A hatóságok lefoglalták a fiú számítástechnikai eszközeit, telefonját, azok adatainak ellenőrzése a további nyomozás feladata lesz.