Kigyulladt egy családi ház Szentendrén, egy ember meghalt

2023.04.03. 13:17
Kigyulladt egy családi ház teteje Szentendrén hétfőn késő délelőtt. A lángok a tetőtérből a lakórészre és egy kerti pavilonra is átterjedtek, az oltási munkálatok közben egy idős nő holttestét találták meg az épületben.

Hétfőn késő délelőtt érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint kigyulladt egy családi ház Szentendrén, a Damjanich utcában, és egy ember az épületben rekedt. Hét járművel huszonkét tűzoltó vonult a százötven négyzetméteres ikerházhoz, ahol egy nyolcvan négyzetméteres ingatlan teteje égett – tájékoztatott az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A tűz a tetőtérből a lakórészre és egy kerti pavilonra is átterjedt. A tűzoltók az oltási munkálatok közben egy idős nő holttestét találták meg az épületben. Az egységek megakadályozták, hogy a lángok átterjedjenek az ikerház másik részére, így az lakható maradt. Az egységek a tüzet háromnegyed óra alatt eloltották. A tűzzel érintett házrész két lakója átmenetileg rokonokhoz költözött.

A bejelentés szerint a tüzet dohányzás okozta, azonban a pontos keletkezési körülményeket a tűzvizsgálat eljárás fogja feltárni. Azokban az otthonokban, ahol van füstérzékelő, már a tűz keletkezésekor reagálni lehet, van idő a lángokat megfékezni, vagy kimenekülni és értesíteni a tűzoltókat – olvasható a közleményben.