Azt hitte, az apja az Antikrisztus, ezért vadászat közben megölte, majd Budapestre szökött

2023.04.03. 10:05
Egy férfi azért ölte meg az apját vadászat közben, mert kóros elmeállapota miatt azt hitte, hogy rossz hatással van az emberiségre.

A Somogy Vármegyei Főügyészség előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a fiatal terhelttel szemben, aki egy közös vadászatot követően lelőtte apját Barcs közelében – közölte az ügyészség.

A vádirat szerint a fiú rendszeresen elkísérte a hivatásos vadász sértettet a vadászatokra, így tudta, hogyan kell a fegyvereket használni.

2022 májusában a vádlott kifejezetten kérte, hogy az apjával tarthasson egy vadászatra, mivel – kóros elmeállapotából fakadó azon tévképzete miatt, hogy a sértett rossz hatással van az emberiségre – végezni akart vele.

A vadászatot követően a vádlott megvárta, hogy az apja belekezdjen az elejtett vad kizsigerelésébe, majd mögé lépett, és az egyik golyós vadászpuskával hátulról fejbe lőtte. A terhelt ezt követően a holttestet a helyszín közelében elrejtette, és másnap apja további fegyvereit magához véve Budapestre szökött.

A fiú kóros elmeállapota miatt képtelen volt arra, hogy cselekménye következményeit felismerje, vagy hogy e felismerésnek megfelelően cselekedjék, ezért nem büntethető.

A főügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában a vádlott büntethetőséget kizáró okból történő felmentése mellett arra tett indítványt, hogy a bíróság rendelje el a kényszergyógykezelését.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport